Danas je na Ilidži održan sastanak predsjednika i sekretara lovačkih udruženja koja su članovi SLOuBiH-a.
Na sastanku je promovisan i Lovački Kalendar, prof.dr. Dalibora Balliana, a na početku se prisutnima obratio Muhamed Hodžić.

“Drago mi je da Vas vidim opet, ovo je postala tradicija, da sumiramo rezultate, ali i da se družimo i napravimo smjernice za slijedeći period. Savez postoji zbog lovačkih društava i bez lovačkih udruženja ne bi bilo ni Saveza. U proteklom periodu uradilo se mnogo toga. Savez se trudi da izađe u susret lovcima. Sada nam je cilj da vršimo edukaciju i  apelujem da lovačka društva obezbijede termine i prostorije, eventualno noćenje za predavače. Na društvima je da nam jave iz koje oblasti su im potrebni predavači, a mi ćemo obezbijediti ljude koji će doći u vaše krajeve i podučiti vaše članove o bilo kojoj temi”, rekao je između otalog Muhamed Hodžić prisutnima.

Također, kako je rekao Hodžić, u proteklom periodu došlo je do poskupljenja papira za štampanje, ali je napomenuo da će cijena Lovačkog lista ostati nepromijenjena, kako se ne bi “udaralo” na džep lovaca ili udruženja.

Prisutne je pozdravio i autor Lovačkog kalendara, nove edicije SLOuBiH-a, Dalibor Ballian, koji je rekao da se radi o jednoj knjizi koja je napravljena prema njegovoj zamisli, a koju bi trebalo da ima svaki lovac.

Nakon sastanka predsjednika i sekretara održan je i sastank Izvršnog odbora Saveza lovačkih organizacija u BiH.