U mjestu Gunjani, općina Kreševo, spašeno je mladunče medvjeda. Meče je, prema riječima svjedoka, viđano nekoliko dana u dijelu lovišta Crna rijeka, a na kraju je sišlo do mjesta Gunjani gdje su ga mještani smjestili i nahranili.

“Lovcima je dojavljeno od ribolovaca da meče hoda po putu, te smo ih upozorili da se sklone, jer je možda majka u blizini. Pojavila se informacija da ga danima viđaju na istom mjestu, a neki su ga i hranili, te smo poslali lovce na teren. U međuvremenu je mladunče sklonjeno, obišli su ga našli lovci, a očekuje se dolazak i nadležnih osoba koje će vidjeti šta dalje sa njim”, rekli su nam iz LD “Tetrijeb Gunjani” Kreševo i poručili da je najveći problem što lovačka društva u SBK nemaju nikakve ingerencije u lovištima jer se lovišta već godinama ne daju na korištenje lovcima.

Medo koji je smješten pregledan je od strane veterinara, a porodica je mladunče nazvala Maša.

“Zvali smo veterinara koji nam je rekao da je riječ o dvomjesečnoj ženki. Nazvali smo je Maša, a hranimo je kozijim mlijekom i medom. Već nam je prirasla srcu, bojim se da se ne vežemo još više, mada znamo da je ne možemo zadržati”, rekla je porodica u čijem dvorištu medvjedica Maša trenutno boravi za Klix.ba

FOTO/VIDEO: Klix.ba