Foto:Ilustracija (KVdanas)
Predsjednik Skupštine Lovačkog udruženja „Uzlomac“ Kotor Varoš Aleksandar Narić upozorio je danas da razriješeni predsjednik ovog udruženja Nedeljko Glamočak poziva na nelegalno otvaranje lova i na taj način lovce dovodi u situaciju da im bude oduzeto oružje.

– Ukoliko ga lovci poslušaju i odu na otvaranje lova, prilikom kontrole koju obavljaju nadležni organi, biće sankcionisani i biće pokrenut postupak za oduzimanje lovačkog oružja – istakao je Narić.

On je naglasio da tu situaciju mogu izbjeći ukoliko bivši predsjednik Glamočak odluči da poštuje odredbe Statuta Lovačkog udruženja “Uzlomac” na osnovu kojeg je trebao obaviti primopredaju dužnosti sa novoizabranim predsjednikom Milanom Vasiljevićem.

– Bivši predsjednik Glamočak je u nekoliko navrata sugerisao da treba poštovati Statut, a sam ga krši jer opstruiše odluke ubjedljive skupštinske većine i poziva određenu grupu lovaca na Sabor što po Statutu ne radi on već Upravni odbor udruženja. Skupština je usvojila i zaključke na osnovu kojih je mogao biti otvoren lov, ali je nelegalni bivši predsjednik Glamočak odnio pečate kući i ne želi da ovjeri zaključke. Na taj način otvaranje lova čini nelegalnim i po lovce opasnim – izjavio je Narić za “Moj Kotor Varoš”.

Narić je izrazio nadu da će ova situacija što prije biri razriješena obavljanjem primopredaje dužnosti čime bi lovcima bilo pruženo zadovoljstvo koje donosi otvaranje lova na srndaća.

Skupština Lovačkog udruženja “Uzlomac” nedavno je razriješila Glamočaka sa pozicije predsjednika i imenovala Vasiljevića. Glamočak, međutim, odbija da obavi primopredaju dužnosti i Vasiljeviću preda pečat, tvrdeći da nije bilo uslova za održavanje sjednice Skupštine i da su samim time nelegalne i odluke koje je donijela. Novo rukovodstvo “Uzlomca”, međutim, tvrdi da je sve obavljeno po Statutu udruženja i da je riječ o klasičnoj opstrukciji u režiji Glamočaka te je  izjavio   da će lov biti otvoren 25. maja jer je Udruženje u aprilu dobilo saglasnost Ministarstva  poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

– Brbljanja o zabrani lova i nelegalnom otvaranju lova su gluposti koje pričaju umišljeni lokalni političari koji nisu lovci i ne razumiju se u lovstvo samo imaju jak nagon da kontrolipu sve i svašta pa i lovačka udruženja – rekao je Glamočak za “Moj Kotor Varoš”.
On je istakao da će podjele među lovcima koje su izazvali ljudi iz politike prevazići na Saboru Lovačkog udruženja koji je zakazan za 26. maj 2019. godine sa pocetkom u 11 časova u Lovačkom domu u Kotor Varošu.
– Tu se nećemo preglasavati, već  dogovoriti prevazilaženje podjela i dalje funkcionisanje udruženja. Pozivam sve lovce koji su u mogućnosti da uzmu učešć u lovu i na Saboru lovaca – istakao je Glamočak.
Novoimenovano rukovodstvo Lovačkog udruženja “Uzlomac” na čelu sa Milanom Vasiljevićem i Aleksandrom Narićem upozorilo je da će Glamočak biti odgovoran ukoliko lov bude zabranjen i da zbog toga posljedice mogu snositi svi lovci.
Izvor: mojkotorvaros.com