Lovci lovačkog udruženja Partizan iz Donje Trnove su već dokazani kao dobri domaćini u lovištu koje im je dodijeljeno na gazdovanje. Njih 210 članova brinu o lovištu površine 4270 hektara što je vjerovatno i najmanja površina lovišta po jednom lovcu u BiH a i šire.

Prethodnih godina su redovno kupovali i unosili fazansku divljač koju su puštali u lovište odmah po dovozu. Od ove godine uveli su jednu novinu, a to je da fazane pokušaju prilagoditi uslovima u lovištu putem prihvatilišta. Nedavno su u fazaneriji lovačkog udruženja Semberija iz Bijeljine nabavili 900 komada fazanske divljaći stare 12 nedjelja. Rasporedili su iste po lovnim grupama i o njima brinu na 6 lokacija.

Na poziv predsjednika lovačkog udruženja Partizan Čedomira Lujanovića prisustvovao sam obilasku svih prihvatilišta i opšti utisak je da lovci savjesno rade ovaj plemeniti posao. U volijerama je dovoljno hrane i vode a lovci dežurstvima nastoje da ih zaštite od predatora.Na upit koga da pomenemo kao najaktivnijeg u dosadašnjim radovima rekli su mi da su im svi članovi aktivni ali eto izdvojićemo par pojedinaca Vladić Dragan grupa Milijaši 2, Gligorević Vlado lovna grupa Milijaši 1.Nihad Mido Hodžić grupa Glinje,Todorović Radomir Mješovita grupa,Radiša Gavrić grupa Ćetkovići 1,Halilović Fadil grupa Srednja Trnova,Đokić Radivoje grupa Gornja Trnova,Miladin Tešić grupa Jakovići ,Mitrović Aleksa grupa Ćetkovići 2 i Nikolić Jovan lovna grupa Dobrčić.U proteklom periodu uspješno su završili lovnu sezonu na srndaća . U pet  vikenda su ispunili odobreni plan odstrela 17 muških  jedinki.Početak lovne sezone na sitnu lovnu divljač planirali su da otvore zadnje nedelje u oktobru.I na kraju pomenuli su odličnu saradnju sa LSRS i resornim Ministarstvom kod koga su i ove godine aplicirali sa određenim projektima.

Tekst i foto: Božić Miladin